Direct contact opnemen met de wijkpredikant of scriba van wijk 1 - Noord - wijkpredikant of scriba van wijk 7 - Dragonder.

Nieuws uit Peru

Nieuws uit Peru

Nieuwsbrief Luz y Esperanza

Esperanza, een van de namen van onze stichting, is het Spaanse woord voor hoop. Als je op zoek gaat naar de betekenis van dit woord staat er ‘een zekere mate van verwachting (van iets goeds)’. Je hoopt dat het goed komt. Hoop is een woord dat op allerlei momenten weer terugkomt in ons leven, als een soort rode draad. In goede tijden zeggen we het soms zonder er bij na te denken, je hoopt bijvoorbeeld dat het mooi weer wordt dit weekend. In slechte tijden geeft het ons perspectief of uitzicht. Maar er nog een betekenis voor het woord ‘hoop’. Deze betekenis geeft ons pas echt hoop, namelijk ‘iemand waarop alle hoop is gevestigd’, Jezus. Met kerst vierden we dat Jezus, de Hoop van deze wereld, naar deze aarde kwam. Ook in deze tijd naar Pasen toe mogen we nadenken over de hoop in deze wereld. Denk aankomende week eens naar wat jouw hoop heeft, maar ook je iemand uit je omgeving hoop kunt geven.

Een voorbeeld van een manier waarop je iemand weer hoop kunt geven is door het aanbieden van middelen. Lees in deze nieuwsbrief het verhaal van Marcial en welke middel onze partnerorganisatie in Peru, Cambiando Horizontes, hem gaf voor een hoopvolle toekomst. Verder lees je in deze nieuwsbrief over de verschillende samenwerkingen en contacten die Cambiando Horizontes heeft opgebouwd de afgelopen twee jaar. Ja, Cambiando Horizontes bestaat alweer twee jaar! Ook een korte terugblik op het afgelopen jaar en we delen een nieuw, opstartend programma!

 

HET VERHAAL VAN MARCIAL

Ruim drie jaar geleden kwamen we Marcial voor het eerst tegen. Hij was één van de tieners die deelnam aan de trainingen, toentertijd nog in Luz de Vida. Marcial woonde toen ruim een jaar in een opvangtehuis. Het was voor hem niet meer mogelijk om thuis te blijven wonen nadat zijn vader was overleden. Vanwege psychische problemen was zijn moeder niet in staat was voor hem te zorgen. Ver weg van de jungle waar hij opgroeide, moest hij een nieuwe start maken als tiener in een opvangtehuis in Trujillo. Toen hij 18 jaar werd heeft Cambiando Horizontes hem een studiebeurs aangeboden waarmee hij zijn studie voor verpleegkunde voort kon zetten en op kamers kon gaan wonen. Nu, twee jaar later, heeft hij die opleiding afgerond en werkt Marcial parttime in een kliniek. Sinds deze maand is hij in staat om al zijn kosten zelf te betalen en zo dus volledig afhankelijk te leven. Dankzij de steun en begeleiding die hij heeft ontvangen van Cambiando Horizontes heeft hij dit kunnen bereiken. Zonder steun van familie is dat in Peru een grote uitdaging. Wilt u ook jongeren helpen op weg naar onafhankelijkheid? Doneer dan of sponsor een jongere uit onze programma’s. Voor meer informatie, stuur ons een berichtje!

 

SAMENWERKINGEN

Voor het werk van Cambiando Horizontes in Peru is het nodig om samen te werken met andere organisaties en overheden. Om van elkaar te leren en elkaar te versterken. Als organisatie wordt er op verschillende niveaus samengewerkt met de overheid en andere organisaties. Veel is dit op lokaal en regionaal niveau. Een paar weken geleden mocht het team bijvoorbeeld op bezoek komen bij de gouverneur. Maar ook op landelijk niveau en zelfs internationaal zijn er de afgelopen twee jaar waardevolle samenwerkingen ontstaan. We vertellen u hier mee over in de blog!

 

NIEUW PROGRAMMA!

Dit jaar zijn we gestart met het programma ‘Familieversterkingen’. De meeste jongeren uit onze projecten hebben familie. Vaak is dit een moeder of een oma, waar ze weer bij zijn gaan wonen na hun vertrek uit het opvangtehuis of waarmee ze weer een relatie mee op willen gaan bouwen. Voor de langere termijn is dit de meest duurzame oplossing: tieners en jongeren wiens relatie met hun familie hersteld is. Dit is echter vaak niet makkelijk omdat er veel verschillende factoren hebben meegespeeld dat de jongeren (tijdelijk) niet meer thuis konden wonen. In ons programma geven we maandelijks workshops aan de ouders van de jongeren o.a. over opvoeding. Ook krijgen de jongeren en hun ouders psychologische hulp aangeboden om hun verleden te kunnen verwerken. Op langere termijn is het de bedoeling om ook met de ouders te gaan werken van de tieners die nog in de opvangtehuizen wonen, om de mogelijkheid te vergroten dat zij na hun vertrek weer bij hun familie kunnen wonen.

 

VANUIT HET BESTUUR

Maandelijkse trainingen, teamuitbreiding, de opstart van het vrijwilligersprogramma… Zo maar even een paar hoogtepunten uit het tweede jaar van Cambiando Horizontes. Dit werd uiteraard met een feestje gevierd. Vanuit Nederland hebben we het natuurlijk een klein beetje meegevierd, maar om een goede impressie te krijgen van het Peruaanse feestje, lees dan deze blog! Er zijn veel redenen tot dankbaarheid. We zijn dankbaar dat Cambiando Horizontes in zo’n relatief korte periode al zo veel heeft mogen bereiken voor kwetsbare jongeren in Peru. Het is mooi om de eerste resultaten ook te mogen zien bij het lezen van het verhaal van Marcial. We willen meer jongeren blijven ondersteunen en ook met hen werken naar een zelfstandige toekomst, waar mogelijk, samen met hun familie. We willen u dan ook vragen te overwegen om ons werk financieel te (blijven) ondersteunen. Maar ook uw gebed is niet onbelangrijk. Wilt u bidden dat deze jongeren ook de Hoop van deze wereld mogen (leren) kennen?

Hoe kunt u ons financieel steunen?

  1. Ondersteun het werk van de stichting en onze partnerorganisatie Cambiando Horizontes door een gift over te maken op IBAN NL61 ABNA 0845 862 936 t.n.v. Stichting Luz y Esperanza. Wilt u een specifiek project ondersteunen vermeldt dit als opmerking.
  2. U kunt nu ook voor 15 euro per maand een tiener uit één van onze programma's sponsoren. Heeft u hierin interesse? Stuur ons dan een email (info@luzyesperanza.nl) of een berichtje op Facebook.
  3. Tenslotte kunt u ook een (eenmalige) gift overmaken door op onderstaande button te klikken. Hier wordt u naar onze pagina op www.geef.nl geleidt waar u gemakkelijk (en veilig) een gift kunt geven.

Check onze website!

Copyright (C) 2022 Stichting Luz y Esperanza. All rights reserved.

Stichting Luz y Esperanza

Koninginnelaan 52

Veenendaal, Utrecht 3905 GJ

Netherlands


Add us to your address book

Update Voorkeuren | Afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp

Naar overzicht

Geplaatst door:

C.W. van Lunteren

Datum:

7 april 2022

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met: