Direct contact opnemen met de wijkpredikant of scriba van wijk 1 - Noord - wijkpredikant of scriba van wijk 7 - Dragonder.

Zending 

Gepensioneerd en dan….?

Je bent gepensioneerd en dat zet je leven in een ander perspectief.  Het betekent niet dat je werkzame leven voorbij is. Er komt alleen een ander labeltje aan het werk: vrijwilligerswerk.

Vrijwillig betekent volgens Van Dale: uit eigen beweging. Maar is dat vanuit christelijk perspectief gezien wel het geval? Is het niet zo dat God ons in beweging zet en mogelijkheden geeft om iets te gaan doen waarbij we niet onszelf maar de ander op het oog hebben?

Zo hebben wij het wel ervaren. Je laat de voorspelbare en overgeorganiseerde Nederlandse cultuur achter je en zonder verwachtingen - maar met de intentie om te dienen - ga je het avontuur aan dat 'Jemima' heet. En wat was het een prachtig avontuur. Drie maanden hebben we samen in Jemima mogen werken en in Beit Jala op de Westbank mogen leven.

Op zoek naar vrijwilligerswerk werden we op het spoor gezet van de NEM (de Near East Ministry in Voorthuizen), een organisatie die al tientallen jaren vrijwilligers uitzendt met de intentie mee te werken aan verzoening tussen Jood en Arabier door het verlenen van praktische hulp in verschillende instellingen in Israël, Jordanië en Egypte en op de Westbank.

Eén van de projecten van de NEM was Jemima, een tehuis op de Westbank voor meervoudig gehandicapte kinderen en jongvolwassenen. We hebben daar gewerkt in één van de klasjes van de dagopvang, in de olijfhoutwerkplaats, in de tuin en bij de technische dienst.

Wat hebben we genoten van de ondeugende streken van Nour, van de reactie van Samech als er Nederlandse liedjes werden gezongen, van de opgetogen reacties van Sundos als we aan het bellenblazen waren, van het enthousiaste zingen bij de weeksluiting, van de precisie waarmee Baha zijn producten van olijfhout creëerde, van de tuin rondom Jemima die weer onkruidvrij was. Wat was het een avontuur om elke dag met de bus in de omgeving van Beit Jala de kinderen van de dagopvang op te halen en je over te geven aan het chaotische verkeer. Wat hebben we elke dag weer genoten van de eenvoudige maar met liefde bereide maaltijden van Thérèse, de kok. Wat was het leuk om met oud en nieuw voor de hele Jemima gemeenschap oliebollen te bakken.  En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het waren waardevolle maanden waarin we de liefde hebben geproefd van de medewerkers voor de bewoners van Jemima, maar ook de uitdaging van de onvoorspelbaarheid van de Arabische cultuur. We hebben bewondering gekregen voor alle inspanningen van bestuur en medewerkers om met elkaar van Jemima een thuis te maken voor kwetsbare mensen.

We bidden dat het werk gezegend mag worden en dat er zowel voor de NEM als voor Jemima genoeg  financiële middelen zullen zijn om de toekomst in te gaan (NEM: NL93 ABNA 0462453855 t.n.v. Near East Ministry, Voorthuizen (ANBI)/ Jemima: NL53 RABO 036750 7560 t.n.v.Stichting Jemima,Nieuwekerk aan den IJssel (ANBI))

En wij? We vertellen het verhaal verder en we hopen dat de NEM voldoende vrijwilligers (jong en oud) zal krijgen om de medewerkers in dit mooie huis Jemima of één van de andere projecten te ondersteunen.

Verdere informatie: www.nemnieuws.nl  en  www.jemima.nl

Hans en Tya

Kerkdienst (terug)luisteren?

Live Archief

Pr. Bernhardlaan 26, 3901 CC Veenendaal 
wijk 1, Noord: Ds. H. Russcher
wijk 7, Dragonder:Vacant 
Route berekenen

Julianakerk Veenendaal

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met: