Direct contact opnemen met de wijkpredikant of scriba van wijk 1 - Noord - wijkpredikant of scriba van wijk 7 - Dragonder.

Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende missionaire activiteiten vanuit de Julianakerk. Klik op de betreffende link voor meer informatie.

Marieke in Noord Afrika

Marieke is forensisch gezinspedagoge en gaat zich in Noord-Afrika via een christelijke ontwikkelingsorganisatie inzetten voor mensen aan de rand van de samenleving (onder andere via gevangeniswerk en resocialisatietrajecten).

Als Julianakerk in Veenendaal zijn wij deelgenoten gemeente voor het werk van Marieke in Noord Afrika.

Marieke is in september 2020 vertrokken naar Noord Afrika en heeft zichzelf voor die tijd aan onze gemeente in de dienst voorgesteld. In verband met de situatie kunnen we niet specifieker zijn. Na een eerder bezoek aan dit land in Noord-Afrika heeft zij het op haar hart gekregen om zich voor de kansarme medemens in te gaan zetten. Naast geestelijke nood is er ook veel sociaal-maatschappelijke armoede. Er is in dit land weinig hulpverlening en ervaring in dit sociaal-maatschappelijke werk. Door zich hiervoor lokaal in te gaan zetten hoopt Marieke een werktuig in Gods hand te zijn en hiermee ook Zijn woord in zowel uitvoering als getuigenis gestalte te geven. Uiteraard is de rest in Gods hand bidden we dat Zijn Geest dit werk mag zegenen en er Licht komt in de duisternis. Inmiddels is zij op haar vaste locatie aangekomen en druk bezig met haar taalstudie en het opbouwen van de lokale contacten. U kunt met ons meeleven door Marieke te schrijven, voor haar te bidden en wellicht financieel bij te dragen.

Omdat haar werk met enige reserves is omgeven, kan hier geen verdere informatie worden verstrekt. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Huub Braafhart en/of Bert Versteeg.

Kerkdienst (terug)luisteren?

Live Archief

Pr. Bernhardlaan 26, 3901 CC Veenendaal 
wijk 1, Noord: Ds. H. Russcher
wijk 7, Dragonder: Ds. M.W. Westerink
Route berekenen

Julianakerk Veenendaal

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met: